WEDSTRIJD ZVC U. Wellen - Real Noorderwijk  2 - 4  (1-2)

DATUM 10-01-2014  21:15

DOELPUNTEN Markai (2), Scheerens (1), Bomboi (1)

VERSLAG De beloften hadden de weg gewezen, het was aan de A-ploeg om deze prestatie te evenaren. De eerste vijf minuten voetbalt Real zich weer een resem kansen bij mekaar...Elouadi met een schot op doel : de keeper pakt...Elouadi met de pas op Scheerens, die kan er net niet bij...een knal van Lagouireh, het been van de doelman brengt redding...nieuwe actie van Lagouireh, doorgetikt naar Scheerens, hoge voorzet richting Elouadi, die kopt de bal naast... Kans na kans wordt gemist en zoals het spreekwoord zegt, krijg je dan het deksel op de neus. Bijna 6 min. gespeeld, de 1e kans van Wellen kan nog over doel getikt worden door Sacchini, de volgende is wel raak. Dieter Polling brengt Wellen op een 1-0 voorsprong. Wellen gaat door op zijn elan, doelman Sacchini moet af en toe Ti-Ta-Tovenaar spelen om zijn netten schoon te houden. De gelijkmaker voor Noorderwijk komt er na een een-tweetje tussen Soussi en nieuwkomer Markai: 1-1. Real gelooft er weer in. En daar komt opnieuw een lading kansen aan...Bomboi, Elouadi en Lagouireh vinden telkens de keeper van Wellen op hun weg...doch wanneer Bomboi Scheerens diep stuurt, is er geen houden meer aan : 1-2. Met deze stand trekken beide ploegen richting kleedkamers.

De 1e grote kans na de rust is voor de thuisploeg. Wellen alleen voor Sacchini...het schot gaat naast. Even concentratieverlies bij Real, de druk valt weg en Vautmans brengt Wellen weer op gelijke hoogte : 2-2. Coach Schapmans (rechtstreeks van spoed naar de wedstrijd gebracht na een operatie) werd er zowaar nog een paar tinten bleker van. Wellen heeft zich terug in de wedstrijd geknokt en eist de bal op. Sacchini is ongetwijfeld de man van de match bij de bezoekers en lady luck koos deze keer ook de kant van Real. Knappe safes van Carlo...de lat...kapitein Scheerens die de bal van de lijn keert...Real mag een grote kaars laten branden want de bal wou er niet in voor Wellen ! Real dan toch nog een keer in de aanval, Soussi via Lagouireh tot bij Markai...zijn 2e van de avond : 2-3. Een geslaagd debuut voor Markai ! Wellen zet nog een slotoffensief in maar stuit op een counter van de bezoekers. Snelle uitbraak...tiki taka Bomboi-Scheerens-Bomboi...2-4 ! Eindstand !

Het was een moeilijke wedstrijd waarin Real aanvankelijk alles onder controle leek te hebben maar het zich na de pauze knap lastig maakte door de focus te verliezen. Het kon alle kanten uit in de 2e helft en gelukkig hadden wij dame Fortuna en Carlo Sacchini in ons kamp ! Al bij al was het een hele faire wedstrijd en was de ontvangst in Wellen dik in orde. Net zoals de hapjes die ons werden aangeboden. Schitterende mensen daar!

Real Noorderwijk speelde met: Sacchini, Lagouireh, Bomboi, Markai, Soussi, Cosemans, Scheerens, Elouadi, Vanvolcksom, Kilic, Lambaerts en Van Bael